Voedselthermometers om de voedselveiligheid te waarborgen

Voedselthermometers om de voedselveiligheid te waarborgen

Beheersing van de temperatuur is één van de belangrijkste pijlers binnen diverse richtlijnen. Om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen, is het noodzakelijk om de critical control points regelmatig te monitoren. Bijvoorbeeld voor het bereiden, terugkoelen, bewaren, transporteren en distribueren van levensmiddelen. Hiervoor is onder andere een uiterst betrouwbare voedselthermometer nodig. 

Gullimex biedt een uitstekend assortiment met kwalitatief hoogwaardige meetinstrumenten, allen van het merk Ebro. Met deze producten kunt u nauwkeurige metingen uitvoeren, waarna ze gemakkelijk zijn af te lezen. Deze multifunctionele, digitale voedsel temperatuurmeters zijn makkelijk in gebruik te nemen. Door het relatief kleine formaat zijn ze ook nog eens prima draagbaar. 

De Ebro thermometers zijn altijd inclusief batterij en voorzien van een ISO-kalibratiecertificaat. Daarmee voldoen onze digitale thermometers aan de volgende richtlijnen: HACCP, BRC, IFS, GMP en ISO22000.

Voedselthermometers

Producten 1 - 12 van 16

per pagina
sort chevron-down
A10720-1.JPG
€ 55,00
€ 66,55 Inclusief BTW
A10710.JPG
€ 73,00
€ 88,33 Inclusief BTW
A10712.JPG
€ 121,00
€ 146,41 Inclusief BTW
a14501.JPG
€ 69,00
€ 83,49 Inclusief BTW
A13495.JPG
A12724.JPG
tfx410.JPG
€ 246,00
€ 297,66 Inclusief BTW
A10701.JPG
€ 311,00
€ 376,31 Inclusief BTW
A10715.JPG
€ 306,00
€ 370,26 Inclusief BTW
A10693-1.JPG
€ 181,00
€ 219,01 Inclusief BTW
A10718.JPG
€ 266,00
€ 321,86 Inclusief BTW
A10719.JPG
€ 266,00
€ 321,86 Inclusief BTW

Eigenschappen van een goede voedselthermometer

De volgende eigenschappen samen maken het mogelijk dat de voedsel temperatuurmeters 100% betrouwbaar zijn in het gebruik:

  • Snelheid. Het apparaat moet snel de waarden van het voedsel kunnen meten. Een lage snelheid kan tot irritatie leiden. Zeker als er dagelijks metingen gedaan moeten worden.
  • Nauwkeurigheid. Het apparaat moet exact de juiste temperatuur meten. Dit is essentieel bij het gebruik van een thermometer. Uw voedsel temperatuurmeter kunt u daarom jaarlijks laten kalibreren bij Gullimex. 
  • Eenvoudig. De thermometers moeten zo gebruiksvriendelijk zijn dat er door iedereen mee gewerkt kan worden.
  • Gekalibreerd. De thermometers moeten na maximaal één jaar gekalibreerd worden. Dit houdt in dat het apparaat wordt vergeleken met een standaard om de eigenschap vast te stellen. 

Toepassingen

Helaas wordt er nog te vaak geconstateerd dat horecaondernemers nog niet voldoen aan de voorschriften voor hygiëne. Voor veel bedrijven is dit een lastig aspect binnen het bedrijfsproces. Om het bedrijven gemakkelijker te maken, is de hygiënecode voor de horeca opgesteld. Wanneer er gewerkt wordt volgens deze code, dient men in staat te zijn veilig voedsel te produceren. 

Eén van de pijlers binnen deze richtlijnen is het verplichte onderdeel meten en registreren van temperatuur. Voor een sluitende registratie is het verplicht gebruik te maken van een gekalibreerde voedselthermometer. De horeca voedselthermometer stelt horeca ondernemers in staat een nauwkeurige en sluitende registratie van temperatuur te hebben. Hierdoor wordt er voldaan aan het HACCP-plan. 

Ieder bedrijf dat met voeding of drank werkt, zal moeten werken volgens de algemene hygiënecode die in Nederland van toepassing is. Wanneer er gewerkt wordt volgens de algemene hygiënecode voldoet u automatisch aan de wettelijk voorgeschreven regels voor voedselveiligheid. De horeca thermometers, zoals bijvoorbeeld de Ebro TLC750i voedselthermometer, voldoen aan de HACCP-eisen en worden geleverd inclusief ISO-kalibratiecertificaat. 

 

 

Voedselthermometer conform HACCP

De voorschriften van onder meer HACCP zijn voor veel bedrijven zeer omvangrijk. Bovendien zijn deze voorschriften lastig te handhaven. In de richtlijnen staat het gehele proces van inkoop, ontvangst, productieproces, opslag, verkoop en distributie beschreven. Waarbij het monitoren en registreren van temperatuur één van de pijlers is. 

Voor het beheersen van de critical control points is het verplicht een voedselthermometer te gebruiken. Denk hierbij aan de opslag- en presentatietemperatuur. Maar ook aan het verhitten en afkoelen van producten. De thermometer moet voldoen aan de eisen van HACCP. 

De wetten en voorschriften van HACCP verplichten het daarnaast om een gekalibreerde thermometer te gebruiken. Het meetinstrument moet minimaal één keer per jaar gekalibreerd worden. Gedurende de controles moet dan aangetoond kunnen worden dat de thermometer jaarlijks wordt gecontroleerd en gekalibreerd. 

Een voedselthermometer kalibreren

Om een betrouwbare meting te garanderen, is het van belang om regelmatig de voedselthermometer te laten kalibreren. Met ons ServiceCenter bieden wij een unieke kalibratieservice. Meetinstrumenten van verschillende merken kunnen hier ter controle aangeboden en gekalibreerd worden. 

Indien u aangemeld bent voor deze service, krijgt u van ons een oproep. De oproep ontvangt u enkele weken voor het verstrijken van de termijn. Wanneer u zo’n oproep ontvangt, stuurt u uw te kalibreren instrument naar ons op door middel van onze gele verzendkoker. Wanneer wij uw instrument ontvangen hebben, wordt deze gekalibreerd. 

De voedselthermometer wordt voorzien van een kalibratiecertificaat. Daarmee kunt u bij controles aantonen dat u voldoet aan de gestelde eisen in de diverse richtlijnen.

Ervaringen van onze klanten

Voedselthermometers zorgen voor uniforme werkwijze bij Makro/Metro

Voor organisaties die in voedingsmiddelen handelen, is het verplicht om de temperatuur van inkomende goederen te controleren en te registreren. Makro/Metro registreert dagelijks, steekproefsgewijs, de temperatuur van de goederen in de winkel. Dat zijn 50-80 metingen per dag, per vestiging. Dit aantal is afhankelijk van de oppervlakte in de winkel. Om dit proces te verbeteren is Makro/Metro overgegaan op de Ebro TLC 750i voedselthermometer. Deze is speciaal ontwikkeld voor het meten van inkomende goederen. 

De Ebro TLC 750i is uitgerust met zowel een infrarood sensor als een insteekvoeler. Dankzij de infrarood sensor meten werknemers de temperatuur eenvoudig en snel. Pas wanneer de temperatuur zich binnen de kritieke zone bevindt, is het nodig de insteekvoeler te gebruiken. Zo kan de werkelijke kerntemperatuur gemeten worden. 

Ook verzorgt Gullimex de kalibratie van de instrumenten. “Gullimex verzorgt ook de jaarlijkse kalibratie van de thermometers. Zij nemen daarin het initiatief. Het kwaliteitsproces loopt daardoor gegarandeerd goed.” 

Onze USP's

HACCP-specialist

Gullimex is HACCP-specialist en marktleider op het gebied van voedselveiligheid. Wij helpen u graag om te voldoen aan de wet- en regelgeving!

Op rekening bestellen

U bestelt bij ons snel en gemakkelijk op rekening met een gratis account!

Unieke kalibratieservice

Bij Gullimex kunt u uw meetinstrumenten jaarlijks kalibreren. U krijgt enkele weken voor het verstrijken van de certificaatdatum een oproep. U hoeft dus niks te doen!

ISO-gecertificeerd

Onze vakkennis en ons kwaliteitssysteem zijn TÜV- gecertificeerd en ons kwaliteitssysteem voldoet aan de nieuwste norm van ISO 9001:2015.

loader
Bezig met laden...