Frituurvetmeters
Om de kwaliteit van het frituurvet te bepalen, kunt u gebruik maken van een frituurvetmeter. Een kwalitatief goede en betrouwbare frituurvetmeter van het merk Ebro zorgt voor het mooiste en meest krokante bakresultaat. U meet uiterst snel en nauwkeurig de kwaliteit van de frituurolie, door de polaire delen te meten (maatstaf voor de verouderingsgraad van frituurolie). Dit apparaat geeft precies aan of de frituurolie goed is, bijna aan vervanging toe is of dat het vervangen moet worden.
pH-meters
Voor voedselproducenten is het van cruciaal belang om de veiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen te garanderen. Een essentieel aspect hiervan is het meten van de pH-waarde van de producten. Naast temperatuurmetingen is het bepalen van de zuurgraad een van de belangrijkste indicatoren voor de kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen. Daarnaast speelt de zuurgraad een rol bij het bepalen van de houdbaarheid.
ATP- en bioluminometers
Bij het werken met voedingsmiddelen is het essentieel om regelmatig grondige hygiënecontroles uit te voeren. Hierbij is het van groot belang om een nauwkeurige ATP-meting uit te voeren. Dit kan worden gerealiseerd met behulp van een ATP-meter om de effectiviteit van het reinigingsproces te verifiëren.
PCR-systemen
Over de hele wereld wordt vertrouwd op Hygiena BAX systemen. Hierin wordt de “polymerase chain reaction” gebruikt om ongewenste bacteriën in grondstoffen, eindproducten en omgevingsmonsters op te sporen. Denk hierbij aan PCR-testen op onder meer E.coli of salmonella.