Oleo Test voor frituurvet (10 st.)

Tijdens het frituurproces wordt het vet/olie gedurende lange tijd blootgesteld aan atmosferische zuurstof en vocht bij hoge temperaturen. Als gevolg hiervan vinden tijdens het frituren veel chemische reacties plaats, waardoor het aantal schadelijke verbindingen het risico op verschillende gezondheidsproblemen kan verhogen. OleoTest is een kleurtest die de totale polaire verbindingen in frituurvetten eenvoudig binnen twee minuten bepaalt. Hierdoor bent u er te allen tijde zeker van dat u frituurt in vet of olie van de juiste en hoge kwaliteit. Meer lezen
SKU A14311

Op voorraad

Merk Hygiena
Inhoud 10

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

A10812.JPG
€ 394,00
€ 476,74 Inclusief BTW

Omschrijving

OleoTest 

De verpakkingen van OleoTest bevatten tien tests en zijn eenvoudig in gebruik. Met OleoTest kun je binnen minder dan twee minuten en op een veilige manier vaststellen of je frituurolie nog geschikt is voor gebruik. OleoTest is geschikt voor de meest gangbare oliën, waaronder zonnebloemolie, sojaboonolie, maïsolie en pindaolie. Daarnaast is het ook bruikbaar voor palmolie, kokosolie en rijstzemelenolie. De tests vereisen geen onderhoud.

Hoe wordt de OleoTest correct gebruikt? 

Begin met het openen van de plastic buis met de blauwe substantie. Deze blauwe substantie moet worden vermengd met het oliemonster. Hiervoor zijn de volgende opties beschikbaar:

  • Vul het oliemonster op kamertemperatuur tot aan de onderkant van het etiket van de plastic buis. Plaats de geopende plastic buis in de magnetron (gebruik bijvoorbeeld een klein glas om te voorkomen dat de buis omvalt). Verwarm op maximaal vermogen gedurende 5 tot 10 seconden. Als er geen magnetron beschikbaar is, kun je de goed afgesloten buis ook in een waterbad verwarmen totdat het oliemonster en de blauwe substantie volledig vloeibaar zijn.
  • Plaats de buis in de bijgeleverde houder voor warmtebescherming en vul het verwarmde oliemonster (minimaal 60 °C) tot aan de onderkant van het label op de plastic buis. Wacht enkele seconden, sluit vervolgens de buis goed af en verwijder de houder voor warmtebescherming. Als de temperatuur niet hoog genoeg is om de blauwe substantie vloeibaar te maken, volg dan de stappen zoals beschreven in punt 1.

Als een van de eerdergenoemde opties is gekozen en uitgevoerd, schud dan de buis gedurende ongeveer een minuut om een homogeen mengsel te creëren (de kleur zal veranderen wanneer de olie zich vermengt met de substantie).

Laat het mengsel daarna twee minuten rusten. Houd de buis horizontaal (bij een lichtbron in de buurt) en vergelijk de kleur met de kleurenkaart.

Na de reactie stolt het mengsel van molaire olie en reagens. Bij het bereiken van kleurniveau 4 (17% tot 23%) is voorzichtigheid geboden, omdat dit zeer dicht bij de toegestane limiet van 25% ligt. Houd de buizen uit de buurt van direct licht of warmte (de blauwe substantie wordt vloeibaar bij 60 °C).

Onze USP's

HACCP-specialist

Gullimex is HACCP-specialist en marktleider op het gebied van voedselveiligheid. Wij helpen u graag om te voldoen aan de wet- en regelgeving!

Op rekening bestellen

U bestelt bij ons snel en gemakkelijk op rekening met een gratis account!

Unieke kalibratieservice

Bij Gullimex kunt u uw meetinstrumenten jaarlijks kalibreren. U krijgt enkele weken voor het verstrijken van de certificaatdatum een oproep. U hoeft dus niks te doen!

ISO-gecertificeerd

Onze vakkennis en ons kwaliteitssysteem zijn TÜV- gecertificeerd en ons kwaliteitssysteem voldoet aan de nieuwste norm van ISO 9001:2015.

loader
Bezig met laden...