Snelle en effectieve enzym en efficiëntie testen
Snelle en effectieve enzym en efficiëntie testen
Bakprocessen voor vlees die niet volledig worden uitgevoerd of onvoldoende pasteurisatie van zuivelproducten kunnen de houdbaarheid en veiligheid van producten in gevaar brengen. Dit kan resulteren in noodzakelijke terugroepacties en potentieel negatieve gevolgen voor de volksgezondheid.
Gullimex stelt verschillende snelle en eenvoudige kwaliteits- en veiligheidstesten op basis van enzymdetectie beschikbaar om verhittingsprocessen van zuivel- en vleesproducten te bevestigen. Deze tests omvatten onder andere een alkaline fosfatase test voor het verifiëren van zuivelpasteurisatie, en een zuurstof fosfatasetest voor het controleren van de thermische behandeling van vlees en/of vis. Bovendien biedt de zuurstof fosfatasetest de capaciteit om resten van rauw vlees en/of vis op oppervlakken op te sporen.
Controleer pasteurisatie met ZymoSnap ALP
ZymoSnap ALP is een test die de alkaline fosfatase activiteit meet in zuivelproducten waarmee pasteurisatie kan worden gecontroleerd. Duidelijke resultaten voorkomen vertragingen en additionele kosten van her-testen, wat veel voorkomend is bij andere ALP testmethodes.
ZymoSnap ALP is gevalideerd voor diverse type melk, gearomatiseerde melk, crèmes en meer. De test biedt consistente en betrouwbare resultaten, zelfs bij lage ATP-niveaus (25-100 µ/L), waarmee het ruimschoots onder de wettelijke norm van 350 µ/L detecteert.
Werkwijze
- Stel de juiste limieten in met behulp van de ZymoSnap positieve controle kit op uw EnSURE Touch. Dit proces dient elke 2 à 3 maanden herhaald te worden, omdat het vetgehalte in melk varieert afhankelijk van het seizoen en bijbehorend rantsoen.
- Laat de swab acclimatiseren naar kamertemperatuur
- Pipetteer 75 µL monster in de reageerbuis
- Schud de reageerbuis een aantal keren neerwaarts zodat alles van het monster de onderzijde bereikt
- Voeg het reagens toe door de Snap-Valve te breken
- Incubeer voor 5 minuten op 37 °C
- Schud voor 5 seconden om het monster en reagens te mixen
- Lees de swab direct uit met de EnSURE Touch
Controleer het bakproces en voorkom kruisbesmetting met CrossCheck
De CrossCheck test meet de activiteit van zuurstof fosfatase, een natuurlijk enzym dat aanwezig is in onverwerkt vlees en vis. Deze test kan worden toegepast op verwerkte producten om de effectiviteit van thermische verhitting te verifiëren. Tevens is de CrossCheck test geschikt om residuen van vlees en/of vis op oppervlakken die in contact komen met voedsel op te sporen, ter voorkoming van kruisbesmetting. Met name in de voedselproductie, waar het risico op kruisbesmetting aanwezig is, biedt CrossCheck een geschikte oplossing.
Werkwijze
- Laat de swab acclimatiseren naar kamertemperatuur
- Swab of neem het monster
- Plaats de swab terug in de reageerbuis
- Voeg het reagens toe
- Incubeer voor 5 minuten op 37 °C
- Lees de swab direct uit met de EnSURE Touch